De Vriendenloterij

De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden. Ook steunt zij mensen in hun ambitie om een bijdrage aan de maatschappij te leveren. Loterijdeelnemers hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel mee te spelen. Inmiddels speelt bijna een half miljoen Nederlanders mee voor 45 goede doelen en ruim 3.200 clubs en verenigingen in Nederland.


Geoormerkt werven
Bij de VriendenLoterij kunnen deelnemers ook zelf bepalen welk goed doel zij willen steunen. Deelnemers kunnen niet alleen kiezen uit een van de 50 goede doelen, maar ook uit 3.300 clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland. Als iemand meespeelt in de VriendenLoterij, gaat de helft van uw lotprijs rechtstreeks naar de stichting. Met één klik kunt u meespelen voor Villa Pardoes. In de 2e stap staat Villa Pardoes als goed doel om voor mee te spelen dan reeds aangevinkt. Jullie kunnen deze link als doorklik gebruiken naar de lotenkoop pagina.
Hallo, wij zijn de familie Sinoo, Jeroen, Sylvia, Joep, Lotte en Ties. Wij komen uit Wijk bij Duurstede, een klein stadje onder de rook van Utrecht. Tot 2012 ging het ons eigenlijk erg voor de wind. Fantastische familie en vrienden, een prachtig gezin en leuke jobs. Daarna heeft ons leven een andere wending gekregen. Onze jongste zoon Ties ontwikkelde zich al een tijd lang slecht en vertoonde af en toe wat vreemd onverklaarbaar gedrag. Na vele onderzoeken werd op 08 oktober 2013 pijnlijk duidelijk wat er aan de hand was toen hij zijn eerste grote epileptische aanval kreeg. Wat volgde was een lange periode van ziekenhuisopnames en onderzoeken wat uiteindelijk resulteerde in de diagnose: epileptische encefalopathie (meest waarschijnlijk het Syndroom van Doose). Ties heeft moeilijk behandelbare epilepsie met het hele spectrum aan aanvallen, tot soms wel meer dan 100 per dag. Wat we hebben ervaren is dat de slechte nachten, de steeds zwaarder wordende zorg een behoorlijke tol eisten van ons. Na overleg met maatschappelijk werk werd thuiszorgverpleging geïntroduceerd omdat wij simpelweg niet meer konden.

In die fase heeft het WKZ ons opgegeven voor een verblijf bij Villa Pardoes. Een complete week vakantie met alle faciliteiten denkbaar waarin het hele gezin de situatie even kon vergeten en dat, volledig GRATIS…! Wij gingen er wat sceptisch naar toe met het beeld dat juist de zorg het centrale thema zou zijn. Wij konden het niet meer verkeerd hebben. De oase van rust met prachtige appartementen, de hele leuke evenementen en hartverwarmende zorg van de vele vrijwilligers maakte het tot een onvergetelijke week. Een week die wij achteraf gezien écht heel hard nodig hadden en ons tot belangrijk besef heeft gebracht: De wereld houdt niet op bij ziekte, er is meer…. veel meer.

Later, weer thuis, beseften wij ons heel goed wat een bijzondere ervaring dit is geweest. Dat er zoveel mensen en instanties zijn die compleet vrijwillig geld, tijd en energie beschikbaar stellen voor gezinnen waar zij geen enkele binding mee hebben. Dat wilden wij ook. Een bijdrage leveren aan dit prachtige goede doel.

Ons verhaal staat niet op zichzelf. Er zijn vele honderden gezinnen in Nederland die in een vergelijkbare situatie zitten. Hoe mooi is het dat ook die gezinnen een weekje Pardoes mogen ervaren. Daar willen wij ons steentje aan bijdragen. U kunt via de Nationale Vrienden Loterij loten kopen waarbij een gedeelte van de opbrengst ten gunste komt van de Villa. Steun die zij hard nodig hebben. Wij zijn lid geworden en hopen dat u als oudgast, familie of bekende dat ook doet.