Gastheer en gastvrouw

Connie Mallens – Vrijwilligster Gastvrouw

“Ik ben nu ruim een jaar gastvrouw bij de Villa. Ben getrouwd met Henk en moeder van drie volwassen kinderen, daarnaast werk ik parttime als docent Meer Bewegen voor Ouderen bij de Gemeente Tilburg. Daar waar mijn kinderen mij steeds minder nodig hadden en vanzelf dus meer vrije tijd kreeg die ik toch op een nuttige en sociale manier wilde invullen heb ik mezelf aangemeld bij Villa Pardoes. Ook het samenwerken met mede collega-vrijwilligers was voor mij een wens omdat ik in mijn huidige werk geen dagelijkse collega’s heb en de weinige die ik heb alleen zie bij bijscholingen en vergaderingen.

Ik vind het heerlijk om me in te zetten voor de gasten van de Villa, de verbaasde gezichten als ze binnen komen en het verwennen van mensen die in een moeilijke tijd zitten of die deze net achter de rug hebben. De maandag en de vrijdag zijn de dagen, die ik invul bij de Villa. Of het de ochtend, de middag of de avond is, alle diensten geven veel voldoening en zijn ontzettend leuk om te doen. Het zijn wel de drukste dagen waar veel werk wordt verzet maar ook de dagen waar je het meeste contact krijgt met de gasten.

Tijdens het vrijdagavondbuffet en de maandagochtend kom je veel in contact met de gasten, de ene keer wordt er over koetjes en kalfjes gepraat, de andere keer zijn het hele serieuze gespreken over gebeurtenissen, ervaringen die de gasten willen vertellen. Maar voor mij zijn het vooral de mede collega-vrijwilligers die het gezellig maken samen met de blijk van waardering van de gasten. Het is ’n feestje om bij de Villa te mogen werken en hopelijk kan ik dit nog lang doen.”