Mette Janssen

Wij zijn de familie Janssen uit Melick, Limburg.

Na de geboorte van Mette (6) bleken er al gauw problemen te zijn met haar gezondheid. Na een jaar van onderzoeken en onduidelijkheid bleek ze een heel zeldzame stofwisselingsziekte te hebben. Deze zorgt ervoor dat ze epilepsie heeft en zeer ernstig verstandelijk en meervoudig beperkt is. Veel zorg(en), therapie, overleggen met artsen en thuiszorg zijn in ons gezin normaal geworden.

In maart 2019 waren we te gast bij Villa Pardoes. Toen we binnenkwamen waren we allemaal al betoverd door het moois dat er te zien is in de Villa. De vrijwilligers zorgden ervoor dat we ons direct thuis voelden. 

Het bijzondere aan de Villa was voor ons dat we als gezin heerlijk konden ontspannen. Even niet helemaal in de zorgmodus, maar echt vakantie. Je kunt allerlei activiteiten doen, of helemaal niks en lekker chillen in het bubbelbad. Iedere dag naar de Efteling kunnen gaan is helemaal een feest. Zo konden we met Mette bijvoorbeeld even in de Droomvlucht gaan en daarna terug naar de Villa als ze rust wilde. Heerlijk om te zien hoe ze genoot van de snelheid van de attractie.

We wisten van tevoren niet of we het te confronterend zouden vinden met de andere gezinnen, maar het tegenovergestelde bleek waar. We hadden mooie gesprekken met andere ouders en de kinderen gingen zó leuk met elkaar om. Met een van de gezinnen hebben we nog steeds contact en is er een mooie vriendschap ontstaan.

Malin (8): ‘’Ik heb daar heel veel vrienden kunnen maken, zelfs een van mijn beste vriendinnen ontmoet. Er is super veel te doen. Het is een soort magisch dorp waar ieder gezin een eigen verhaal heeft. In alle gezinnen is er iemand met een ernstige ziekte, dus je hoeft je niet raar te voelen.’’

We hebben echt een geweldige week gehad en denken er nog vaak aan, met een grote lach op ons gezicht.

Pim, Susanne, Malin, Mette en Hannah