Onder de boom met...

''Onder de boom met', is een maandelijks terugkerende blog. Deze zal elke maand door iemand anders vanuit de Villa geschreven worden. Dit kan dus een gast zijn, vrijwilliger, partner of een vaste werknemer. Ons doel hiermee is om het mooie verhaal van Villa Pardoes te delen met iedereen. 

 

Mieke Copal (Vrijwilliger)

Mijn naam is Mieke Copal en sinds ongeveer zes jaar maak ik met veel plezier deel uit van de familie die ``de Villa`` wordt genoemd. Na mijn pensionering in 2013 wilde ik vrijwilligerswerk doen en ben ik door een vriendin enthousiast gemaakt voor villa Pardoes. Omdat ik in mijn werkzame leven vooral secretariële werkzaamheden had verricht ging mijn voorkeur uit naar administratieve ondersteuning op de gastenservice. Daar was toen geen behoefte aan en daarom ben ik in 2014 gestart als gastvrouw.

Na de uitbreiding in 2015 bleek er toch meer behoefte te zijn ontstaan aan administratieve ondersteuning en ben ik dit ,naast het gastvrouw schap, erbij gaan doen. De combinatie bevalt mij heel erg goed. Een van de hoogtepunten op het gebied van het werk bij Villa Pardoes is voor mij de zwangerschapsvervanging geweest die ik samen met een collega vrijwilliger heb gedaan op de administratie van gastenservice. In die periode heb ik de Villa en haar vrijwilligers pas goed leren kennen. Als gastvrouw vind ik het contact met gasten en collega vrijwilligers een fijne aanvulling op de werkzaamheden die ik doe op administratief gebied. Het mogen ondersteunen van de dames op de afdeling gastenservice geeft me meer inzicht in de dagelijkse gang van zaken m.b.t. de aanmeldingen en plaatsingen van de gasten. Hier heb ik weer profijt van bij het gastvrouw schap. Voor mij dus een heel fijne combinatie van werkzaamheden.

Het uiteindelijke doel van het vrijwilligerswerk is natuurlijk om samen met de overige vrijwilligers en de staf ervoor te zorgen dat de gasten die onvergetelijke week ervaren zoals die bedoeld is. Als je ouders ziet die ontroerd zijn omdat hun zieke kind voor het eerst alleen loopt of op een ander gebied veel meer blijkt te kunnen dan ze dachten dan is dat de mooiste beloning voor je werk. Ook de vele mooie reacties die je krijgt als je een praatje maakt met de ouders maakt bij mij altijd een bijzonder gevoel los. En het cliché DAAR DOEN WE HET VOOR is dan ook meer dan waar. Ik hoop dit werk nog lang te mogen doen.  Mieke Copal