Onder de boom met...

''Onder de boom met', is een maandelijks terugkerende blog. Deze zal elke maand door iemand anders vanuit de Villa geschreven worden. Dit kan dus een gast zijn, vrijwilliger, partner of een vaste werknemer. Ons doel hiermee is om het mooie verhaal van Villa Pardoes te delen met iedereen. 

 

Peter Persoon, Algemeen Directeur  

Met veel plezier kondig ik aan dat Villa Pardoes vanaf 10 juli weer ‘helemaal los mag gaan’! Die dag ontvangen wij voor de eerste keer sinds maanden, weer complete gezinnen met een ernstig ziek kindje in hun midden. Zij komen hier om zich weer eens lekker te laten verwennen en nieuwe energie op te doen. Het hele gezin ‘veert op’ na een moeilijke periode waarin vaak verdriet en onzekerheid de boventoon hebben gevoerd. In Villa Pardoes laten zij dat achter zich en gaat het vooral om het lachen en samen plezier maken.

Sinds het uitbreken van de Coronacrisis heeft Villa Pardoes ‘op slot’ gezeten. Dit was voor de eerste keer in het 20-jarig bestaan en voelde heel onwerkelijk. Wij kijken uit naar de eerste grote bubs kinderen die de Villa weer tot leven brengen!   Gelukkig hebben wij in tusentijd niet stilgezeten. De Villa is inmiddels voorzien van een gloednieuw dak. Hier kan géén druppel regen meer door naar binnen komen. Maar dat was toch ook de bedoeling? Ook hebben wij de 6 oudste huisjes in het Slakkenhuis volledig opgeknapt. Zij zijn allemaal voorzien van een nieuw interieur en nieuwe keukens. Ook de badkamers zijn door onze eigen technische Vrijwilligers keurig netjes gepimpt. Bovendien zijn er in de plafonds grote nieuwe dakramen geplaatst. Dit maakt de huisjes een stuk lichter van binnen. Zij vormen nu echt een ‘healing environment’ voor de zieke kinderen.  

Om de Villa ook ná de Coronacrisis een veilige omgeving te laten zijn, worden er symbolen aangebracht. Deze moeten de mensen er aan herinneren dat zij 1.50 m afstand houden naar elkaar en rekening houden met extra hygiëne eisen. Maar wat is gebleven zijn de sfeer en een mooi (vernieuwd) Sprookjesprogramma. Want daar komen de kinderen toch voor, of niet soms!?

Ik wil alle sponsoren bedanken voor hun bijdrage en de Vrijwilligers en medewerkers weer veel succes en werkplezier wensen. Als zij het goed naar hun zin hebben, hebben de gasten dat vast en zeker óók!