Vrijdagochtend team

Liesbeth Kamps – Vrijwilligster Vrijdagochtend team

‘’In 2016 ben ik bij Villa Pardoes begonnen als vrijwilligster voor de vrijdagochtend. Het was voor mij niet helemaal nieuw, aangezien ik  10 jaar daarvoor óók al een periode als vrijwilliger bij de Villa heb gewerkt. Mijn man en ik hebben een paar jaar eerder ons eerste kindje verloren. We hebben ervaren hoe belangrijk het is om gedurende de ziekenhuisperiode ook af en toe te kunnen ontspannen. Dit gaat dan het beste in een andere omgeving waar vooral mooie herinneringen gemaakt kunnen worden.

Dat wilde ik anderen ook laten beleven. Waar kan dat beter dan bij Villa Pardoes?

In de tussentijd heb ik twee prachtige kinderen gekregen en na een tijdje begon het weer te kriebelen. Ik stapte wederom in een warm bad: de vaste medewerkers en de vrijwilligers zorgen er altijd voor dat je je welkom voelt!

De vrijdagochtend is best een bijzondere ochtend: de huisjes worden door een heel team van vrijwilligers weer klaargemaakt voor de nieuwe gasten. Ook is dat het moment om afscheid te nemen van de oude gasten. Voor velen een verdrietig moment, ook al wordt het feestelijk afgesloten met foto’s en een hele zak cadeautjes. Desondanks is het juist ook weer mooi, omdat dan zichtbaar wordt wat Villa Pardoes voor de gezinnen heeft betekend en hoe ze hebben genoten. Meestal zie ik de gezinnen voor het eerst die week, maar zo voelt het soms niet. Vooral als vol enthousiasme verteld wordt hoe ze de week in de Villa ervaren hebben.

Eén specifiek verhaal geeft me nog altijd kippenvel: een moeder vertelde over haar dochtertje, dat na een hersenoperatie tijdens de vakantieweek in Villa Pardoes voor het eerst herstel liet zien, eerder dan verwacht……Dan krijg je wel even een brok in je keel. Dat zijn de momenten waar je het voor doet: gezinnen een stukje ontspanning geven, laten genieten van elkaar en mooie herinneringen laten maken.

Ik ben ervan overtuigd dat dit de energie geeft om de zware tijd, waar je als ouder met een ziek kind in terecht komt, een stukje draaglijker te maken. Ik vind het heel fijn om hier mijn steentje aan bij te mogen dragen. Ik ga dan ook altijd met een glimlach naar huis. Naar mijn eigen kinderen, die ik af en toe achter het behang kan plakken, maar waarvan ik zó blij ben dat ze ‘gewoon’ gezond zijn!’’