Wij ontvangen weer gasten!

Het is al te lang, heel stil in Villa Pardoes……. geen ratelende koffiemachine, geen vrolijke kinderstemmetjes in de zandbak of op de glijbaan én geen liefdevolle woorden of een luisterend oor van een lid van onze grote groep vrijwilligers. Wij missen ze, onze gasten en vrijwilligers!

Met begrip en ‘oog en oor’ voor alles wat er in de samenleving al een jaar speelt rondom Corona, heeft Villa Pardoes sinds oktober 2020 geen gasten meer ontvangen. Maar omdat de tegenkracht ook steeds luider wordt, gaan wij vanaf Pasen weer doen waar wij al 20 jaar heel goed in zijn en ons bestaansrecht aan ontlenen. Wij gaan gehoor geven aan de grote behoefte om óók gezinnen met een ernstig ziek kind de ruimte te bieden ‘even’ te kunnen ontsnappen aan de dagelijkse zorgen thuis.

Op zeer beperkte schaal ontvangen wij de komende drie weekenden gezinnen die al lange tijd op onze wachtlijst staan. Met een ‘Corona’ verantwoord (buiten) programma willen wij onze gasten in onze Healing Environment letterlijk én figuurlijk licht, frisse lucht en ruimte bieden in een groene omgeving. Weg van de dagelijkse ‘to-do lijstjes’ en in een veilige omgeving, samen met andere eensgezinde mensen, deze gezinnen met een ernstig ziek kind even ontzorgen. Gezond en lekker eten, het onderling contact stimuleren en vooral veel naar buiten! Natuurlijk zijn ze later nog een keer welkom om zich helemaal onder te dompelen in een complete Villa Pardoes betovering, maar pas zodra de wereld dat weer toelaat. Tot dat moment willen wij vooral dat alle kinderen die komen, ziek én gezond, een weekend lang samen genieten én even alles vergeten!