RKC Waalwijk en Villa Pardoes bundelen hun krachten

De voltallige selectie van RKC Waalwijk slaat deze hele week de handen ineen om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk gezinnen met een ernstig ziek kind tussen de 4 en 12 jaar kunnen genieten van een unieke vakantiebeleving in Villa Pardoes. Waarbij er vooral wordt uitgekeken naar dé wedstrijd van de Eredivisie komend weekend: RKC WaalwijkFC Groningen op zondag 1 mei 2022. Tijdens deze wedstrijd zullen de Geelblauwen letterlijk en figuur strijden voor Villa Pardoes.   RKC Waalwijk speelt dit duel namelijk eenmalig in een uniek shirt, bedacht en ontworpen door oud-gast van Villa Pardoes: Lianne Koskamp (10). Lianne heeft een aangeboren hartafwijking en kan niet aan alles meedoen op school en qua sport. Ze kan niet zo hard rennen als haar leeftijdgenootje en voor lange afstanden zit Lianne in een rolstoel. Het verblijf bij Villa Pardoes met het hele gezin vergeten ze nooit meer en geeft energie en kracht als ze hieraan terugdenken.  

Uit meerdere inzendingen van een kleurplatenactie onder oud-gasten van Villa Pardoes werd uiteindelijk haar ontwerp gekozen. Lianne dacht tijdens het ontwerp aan de vrolijkheid, liefde en magie die ze voelde tijdens haar vakantieverblijf in Villa Pardoes. Zoals gezegd wordt dit unieke voetbalshirt gedragen in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Achterop dit kleurrijke shirt staan de namen van elf kinderen met een ernstige ziekte die samen met hun families al hebben genoten van een onvergetelijke vakantie in Villa Pardoes. Iedere speler speelt met de naam van één van deze kindjes op zijn rug speelt. Op het actieplatform rkc.voorvillapardoes.nl delen de elf gezinnen hun bijzondere ervaringsverhaal in een blog. Op dit actieplatform komt de selectie ook zelf in actie om geld in te zamelen voor Villa Pardoes. Na de wedstrijd worden de wedstrijdgedragen en gesigneerde shirtsgeveild op Matchwornshirts.com. De opbrengst komt geheel ten goede van Villa Pardoes.  

 

 Als 12e man komt Bart van Hintum, verdediger van FC Groningen, ook in actie deze week. Natuurlijk op het voetbalveld tijdens deze speciale wedstrijd, maar ook als oud-gast van Villa Pardoes. Lees zijn ervaring bij Villa Pardoes hier: bart.voorvillapardoes.nl.  

Villa Pardoes

Kinderen met een ernstige, mogelijk levensbedreigende ziekte en hun ouders, broertjes en zusjes genieten al 21 jaar van een unieke vakantiebeleving in Villa Pardoes. Zo’n 600 gezinnen per jaar beleven een geweldige week in een van de twaalf huisjes. Villa Pardoes bestaat dankzij de inzet van een groot aantal vrijwilligers en is geheel afhankelijk van giften van sponsoren en donateurs.   Villa Pardoes en RKC Waalwijk danken Willy Naessens NEDERLAND, Mandemakers Keukens, Van Mossel Automotive Groep, Peter van Son Interieurobjecten, Deventrade BV, Froster BV en Nederlandse Loterij voor het beschikbaar stellen van hun positie op het wedstrijdtenue op 1 mei 2022. 

KLIK HIER VOOR HET BEZOEK VAN RKC