Doneren aan Villa Pardoes

Ga terug

Doneren aan Villa Pardoes

Villa Pardoes bezorgt al jaren zo’n 600 blije gezinnen per jaar, zonder subsidies of verzekeringsgelden. Maar één week in Villa Pardoes kost wel € 2.500,- per gezin. Dat komt neer op een jaarlijkse begroting van € 1,6 miljoen. Dit geld wordt in zijn geheel opgebracht door sponsoren en donateurs. Zij bieden gasten op allerlei bijzondere manieren plezier en/of hulp.

Ook jij kan een bijdrage leveren aan Villa Pardoes! Doneer bijvoorbeeld een jaarlijks bedrag aan ons in de vorm van een periodieke gift. Kijk voor meer informatie op onze pagina over periodiek schenken of download de periodieke schenkingsovereenkomst. Via onderstaand doneerformulier kun je ook heel eenvoudig met behulp van iDeal of een machtiging een donatie doen.

Wil je doneren met de Villa Pardoes e-card (powered by Webshop Giftcard). Kies dan in onderstaand menu voor 'eenmalig via iDeal' en volg alle stappen. Kies tenslotte in de betaalmodule voor de Webshop Giftcard als betaalmethode.

Steun Villa Pardoes door middel van een periodieke gift

Wat is een periodieke gift?

Een periodieke gift is een jaarlijks bedrag dat je doneert aan een organisatie of vereniging. In tegenstelling tot een gewone gift is een periodieke gift minimaal vijf jaar vastgelegd in een overeenkomst met het desbetreffende partij. Dit kan grote voordelen hebben, sinds een periodieke gift aftrekbaar is van de jaarlijkse belastingaangifte.

Als je een overeenkomst met Villa Pardoes tekent voor een periodieke gift, kun je het geheel betaalde bedrag aftrekken van de Belastingdienst. Hiervoor geldt geen minimum of maximumbedrag: je kunt dus zelf bepalen hoeveel je jaarlijks wilt doneren!

 

Voorwaarden periodieke schenking

Een organisatie of vereniging moet aan een aantal voorwaarden voldoen om de gift op te mogen geven bij de belastingdienst:

  • Het moet een algemeen nut beogende instelling (ANBI) zijn
  • De overeenkomst tussen de organisatie en de schenker moet voor minimaal vijf jaar ondertekend zijn
  • In de overeenkomst staat vastgelegd wanneer de jaarlijkse schenking stopt

Villa Pardoes voldoet aan deze eisen, wat betekent dat je het volledige bedrag van je gift van de jaarlijkse belastingaangifte af mag trekken. Afhankelijk van je inkomen krijg je maximaal 52% van dit bedrag van de fiscus terug. 

 

Belastingvoordeel

Je belastingvoordeel hangt af van het donatiebedrag en je inkomen. Deze kun je gemakkelijk hier berekenen:  https://anbi.nl/calculator/

 

Hoe werkt de overeenkomst

Het ondertekenen van een periodieke overeenkomst is gemakkelijk gedaan:

  1. Download de overeenkomst op je computer
  2. Vul je gegevens via de computer in
  3. Print het formulier uit en zet uw handtekening eronder
  4. Scan het ondertekende formulier weer in, sla het op als PDF, en mail het naar info@villapardoes.nl

Je mag het formulier ook met de hand invullen, deze inscannen en mailen naar info@villapardoes.nl.