Marlon Nattekaas

Mijn naam is Marlon Nattekaas. Ik ben 12 jaar en woon in Medemblik/Wervershoof. Ik heb een vader, moeder en een broertje van 6 jaar. In 2011 kregen mijn ouders te horen dat ik een afweerstoornis heb, Astma, hoog sensitief en dwangmatig. Met de juiste medicijnen wisten de artsen dit onder controle te houden. Vele opnames en operaties zijn hiervoor nodig geweest. Jaren heb ik hiervoor wekelijks infuus gehad. Op dit moment zit ik in groep 8 van SBO ’t Palet in Grootebroek. Met mijn gezondheid gaat het, met de juiste medicijnen, goed. Mijn broertje heeft helaas ook deze afweerziekte en diverse andere dingen.

Voordat wij wisten dat wij naar Villa Pardoes mochten, werden wij ineens verrast met een kaart en dat was het moment om naar deze vakantie week toe te leven. De voorpret kon beginnen.

Op 27 juli 2018 mocht ik samen met mijn ouders en broertje een week naar Villa Pardoes. Het was een geweldige ervaring deze week. Vrienden van ons zijn nog een dag op bezoek gekomen. Ook hebben wij daar vrienden ontmoet, waarmee we nog contact hebben en een jaarlijkse reünie houden in de Efteling. In onze week was het heel warm, wat super was. We kwamen aan en dit was in één woord al ''wauw''. We kregen een eigen huisje in de Villa. Dit was huisje Zeeschat. Het was al een feest om binnen te komen met een mooi zicht op de speeltuin. Alle dagen mochten wij via een speciale ingang de Efteling in. Hiervoor kregen wij een faciliteiten kaart zodat wij niet lang hoefde te wachten in al die lange rijen. Wij zijn echt in álle achtbanen geweest, de Piraña was mijn favoriet omdat het zorgde voor afkoeling tijdens de warme dag. Ook het Joki en Jet plein was echt genieten. De Aquanura show hebben wij gekeken tijdens de langste avond van de Efteling. Wij zijn toen tot laat in de avond gebleven. Tussen de dagen door gingen we soms weer even naar de Villa om daar wat te eten en activiteiten te doen. Naast de Efteling zijn wij nog bij Safaripark Beekse Bergen en een buitenzwembad geweest. Daarnaast zijn we sommige dagen heerlijk uiteten geweest in de beurt van de Villa.

Bij de huisjes hadden we naast de speeltuin ook een binnenplein. Hier hebben we genoten van een verzorgd ontbijt, binnen bubbelbad en ook kon je de was laten draaien. Zo kwam je thuis zonder nog iets te hoeven doen en lekker te kunnen nagenieten.

Het ontspannen in de snoezelruimte was ook een fijn en goed gevoel. Weg uit alle prikkels en even ontspannen.

Wat wij zeker willen aangegeven is dat de vrijwilligers die daar dag en nacht voor je klaar staan en enorme pluim verdienen! Dit is iets om nooit meer te vergeten.

Als ik deze week in één zin mag omschrijven zou het zijn: Wauw, wat een geweldige, fantastische en mooie ervaring die in de boeken kan.

Wij zijn ook zeker erg dankbaar dat wij deze geweldige week hebben mogen ervaren. Even weg van alle zorgen. Weg van het dagelijkse leven waarin we vele artsen, ziekenhuizen en therapieën hebben. De artsen die dit verzorgd hebben: bedankt! 

Liefs en Groet Marlon

Maar ook van Robert, Mariska en Finnley