Onder de boom met... Monique Smit

 Hoi! Mijn is naam is Monique Smit en sinds 2019 ben ik trotse Vriend van de Villa. In deze rol als ambassadrice probeer ik zo veel mogelijk aandacht voor de Villa te vragen door, waar kan, aanwezig te zijn, maar vooral ook door Villa Pardoes zo vaak als mogelijk onder de aandacht te brengen. Zo heb ik bijvoorbeeld de binnenkant van de kaft van mijn nieuwe muziekboek voor kinderen ‘Kleuterpop’, besteed aan de Villa. Dat vind ik oprecht ontzettend mooi om te kunnen doen.

Ik kwam voor het eerst in aanraking met de Villa toen ik mocht optreden tijdens een benefietconcert. Op dat moment was ik hoogzwanger van ons tweede kindje. Door de gevoelens die gepaard gaan met het moederschap voelde ik me heel erg verbonden met dit mooie, goede doel.

De eerste keer in de Villa zelf was direct een hele bijzondere ervaring. Ik kreeg, samen met mijn moeder, een rondleiding door het gebouw en de omgeving. Ondanks dat alle huisjes bezet waren, mochten we er toch in één een kijkje nemen. In dit huisje werden we ontvangen door Suze en haar ouders die daar op dat moment voor een week hun verblijf hadden. Dit meisje had een, voor mij persoonlijk, wel heel bijzonder verhaal. Zowel zij als haar ouders vertelden mij namelijk dat mijn kindermuziek een rol speelde in haar leven. De muziek zorgde er zelfs voor dat ze zich soms beter voelde. Deze ervaring greep me zo aan dat ik vervolgens met veel trots en plezier ambassadrice ben geworden. Villa Pardoes zorgt ervoor dat kinderen met een levensbedreigende ziekte deze voor even kunnen vergeten en kunnen genieten van een onbezorgde tijd met het gezin. Hier kunnen ze weer even “opladen” en genieten met elkaar. Het maakt me blij en trots dat ik als ambassadrice een steentje bij kan dragen aan het goede werk dat er wordt gedaan.