Goede doelen kinderen

Elk kind heeft recht op een onbezorgd, gelukkig leven. Elk kind heeft het recht om te spelen. Helaas zijn er nog steeds een groot aantal kinderen, dat lijdt aan een ernstige/levensbedreigende ziekte en als gevolg hiervan niet zo onbezorgd gelukkig kunnen zijn als gezonde leeftijdsgenootjes. Er zijn diverse goede doelen die zich inzetten voor kinderen met een ernstige ziekte. Eén van deze goede doelen is wel héél bijzonder: een stichting die gezinnen met kinderen met een levensbedreigende ziekte een gratis weekvakantie aanbiedt in een veilige, magische omgeving waar ze hun zorgen even kunnen vergeten en echt kind kunnen zijn. Hét goede doel voor kinderen: Villa Pardoes.

Gelukkig met goede doelen voor kinderen

Zoals alle goede doelen voor kinderen staat voor Villa Pardoes het gelukkig maken van een kind centraal. Vanaf oktober 2000 zet Villa Pardoes zich in voor kinderen tussen 4 en 12 jaar, die ernstig ziek zijn. Dit goede doel biedt kinderen de mogelijkheid om samen met hun ouders een week lang te genieten van een vakantie in een kindvriendelijke omgeving, waar ze omringd worden door sprookjesfiguren en tekenfilmhelden. Villa Pardoes is een zelfstandige stichting die op initiatief van Stichting Natuurpark de Efteling is opgericht. De organisatie bestaat naast het vast personeel voornamelijk uit ruim 160 vrijwilligers, die hun hart op de juiste plaats hebben en zich graag inzetten voor goede doelen en kinderen. Ook zijn er trouwe donateurs en vrienden, die dit goede doel ondersteunen en ervoor zorgen dat er steeds meer kinderen verrast kunnen worden met een onvergetelijke vakantie. De vrijwilligers vervullen vele rollen, waaronder:

  • Gastheer/gastvrouw
  • Tuinmedewerker
  • Administratieve kracht
  • Vervoersmedewerker

Ook organiseren zij verschillende leuke activiteiten waaraan de kinderen kunnen deelnemen tijdens hun verblijf in Villa Pardoes. Er zijn tevens relaxbehandelingen beschikbaar, voor kinderen en ouders, waaronder voetreflexmassages en reiki behandelingen. Het gebouw bestaat uit twaalf themahuisjes en een PicknickPlaats, waar de gezinnen af en toe maaltijden krijgen aangeboden en gezellig kunnen bijpraten. Verder zijn er glijbanen, spelcomputers, whirlpools en een open haard voor hét ultieme vakantiegevoel. De hele omgeving is veilig en gezellig ingericht, zodat de kinderen het naar hun zin hebben en ouders ook even de gedachte aan de ziekte van hun kind kunnen loslaten.

 

Steun het goede doel voor kinderen

Onze stichting kan de wensen van de kinderen extra goed vervullen, dankzij de steun en inzet van alle vrijwilligers en donateurs die in welke vorm dan ook een bijdrage leveren aan dit goed doel en de kinderen. Hoewel er een ruim aantal vrijwilligers en donateurs verbonden zijn aan Pardoes, kan een ieder die wenst goede doelen voor kinderen te steunen een bijdrage leveren: sponsoring en donatie zijn altijd welkom. Ook kunt u dit goed doel meer bekendheid geven door meer mensen die een hart hebben voor kinderen erover te vertellen. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Villa Pardoes. Met de ondersteuning van onze vrijwilligers, vrienden en donateurs blijft ons goed doel écht goed voor kinderen!